perjantai 4. marraskuuta 2016

Lielahden avokonttorin tilanne nyt

Olemme yrittäneet opettaa näissä väistötiloissa nyt useamman kuukauden. Syyslomalla tehtiin meille luvattuja "korjauksia", joiden tarkoitus oli vähentää häiritsevää melua.

Korjaukset käsittävät muutamia akustisia levyjä ripustettuna ritiläkattoon, sekä muutamia sermejä joissakin opetustiloissa. Kuten voi kuvitella, nämä korjaukset ovat lähinnä kosmeettisia, desibeliarvoihin ja häiritsevään meluun niillä ei juuri ole vaikutusta. Toki sermit estävät oppilaita karkaamasta verhojen välistä viereiseen luokkatilaan, joka on toki merkittävä parannus.

Kodin1:n tilaan tehdyt "korjaukset" (sermit ja ritilästä roikkuvat levyt)
Tämän seinän takana desibeliarvot tyhjässä luokkatilassa oppitunnin aikana olivat keskimäärin 68dB:


Taustamelumittaus tyhjässä luokkatilassa oppitunnin aikana perjantaina klo 10:15
Hiljaisimmillaan (hallin toisessa päässä, jossa oli meneillään vähemmän oppitunteja) mittausten keskiarvo oli tyhjällä käytävällä 66dB.

Huonekaluhallin "hiljainen" pää oppitunnin aikana
Seuraavaksi tilaa (ehkä) "korjataan" lisäämällä peiteääntä. Se peittänee toki häiritsevät toisten opettajien ja oppilaiden äänet mutta auttaako se siihen, että oppilas kuulisi paremmin oman opettajansa äänen? Jos joudun jo nyt rasittamaan ääntäni saadakseni sen kuulumaan oppilaille asti, joudunko jatkossa taistelemaan vielä puhetaajuuksia sotkevaa peiteääntäkin vastaan?